„Šią savaitę iš Ispanijos tiekimas vyksta standartiškai. Iš tiekėjų gauname pasiūlymus, vykdome pirkimus, tad Ispaniška mėsa tikrai pasiekia Lietuvą, tačiau pastebime jog nuo kitos savaitės padėtis gali keistis. Iš tiekėjų sulaukiame įspėjimų dėl kitos savaitės darbo laiko korekcijų, darbo pajėgumų mažinimo, taip pat, kai kurie tiekėjai praneša, jog apsikritai produkcijos nebeturės , todėl matome jog situacija iš ties rimta. Dėl Korona viruso karantino ir naujų susirgimų atvejų, mažėja darbo jėga logistikos srityje, tad jau dabar jaučiamas vairuotojų trūkumas. Dėl sumažėjusios gamybos ir pasiūlos, prognozuojamas Ispaniškos kiaulienos kainos šuolis, ko pasekoje mėsa brangs ir Lietuvoje. Kol galime, dirbame visu pajėgumu ir stengiamės, kad Lietuvoje mėsos netruktų – teigė „Baltic Foods“ Komercijos direktorius Laurynas Zimblys“
Ispanijos kiaulienos pramonė įsipareigoja vykdyti reguliarų tiekimą
Pagrindinės Ispanijos kiaulienos pramonės prekybos organizacijos vadovas pažadėjo, kad šis sektorius tęs įprastą veiklą, nepaisant Koronaviruso įtakos šaliai.
„Capa Blanca“ kiaulių profesinės sąjungos (INTERPORC) prezidentas Manuelis Garcia patikino, kad „kiaulių sektoriaus ūkiai, vežėjai ir pramonės įmonės tęs savo veiklą šioje nerimo būsenoje, nes mūsų pirmasis įsipareigojimas klientui yra užtikrinti kiaulienos tiekimą net sudėtingose situacijose.
Ispanija smarkiai nukentėjo nu viruso, kovo 17 d. sukėlus jau 491 mirtis. Šalis uždarė savo sienas automobiliams, atvykstantiems iš kaimyninių šalių.
Jis pabrėžė strateginę kiaulių sektoriaus svarbą Ispanijoje, sakydamas, kad jis sudaro 39 proc. visos gyvulininkystės produkcijos ir 9,5 proc. šalies pramonės produkcijos. Sektoriuje yra 86 000 fermų ir daugiau nei 2000 vietų, kuriose perdirbama daugiau kaip 4,6 milijono tonų mėsos ir perdirbtų produktų.
„This week deliveries from Spain are proceeding as usual. We are getting offers from suppliers, we are making purchases, so Spanish meat reaches Lithuania, but we notice that the situation may change following next week. We are receiving warnings from suppliers about next week’s working time adjustments, work capacity reductions, and some suppliers announce that they will be out of production, so we see that the situation is really serious. Corona virus quarantine and new illnesses are reducing the logistics workforce, leading to a shortage of drivers. Due to the decrease in production and supply, the price of Spanish pork is forecasted to rise, as a result of which meat will become more expensive in Lithuania as well. As long as we can, we are working at full capacity and trying to make sure, that Lithuania would not run short on meat – said Laurynas Zimblys, Director of Commerce at JSC Baltic Foods“.
Spanish pork industry pledges regular supply
The head of the Spanish pork industry’s main trade body has pledged the sector will maintain regular activity despite the coronavirus’ impact on the country.
President of the Interprofessional of the Pig of Capa Blanca (INTERPORC), Manuel Garcia, assured that „the farms, transporters and industries of the pig sector will maintain their activity within the State of Alarm because our first commitment to the customer is to ensure their supply even in difficult situations.
Spain has been badly hit by the virus , with 491 deaths caused by it at time of writing (17 March). The country has closed its borders to cars from neighboring countries.
He highlighted the strategic importance of the pig sector in Spain, saying it represents 39% of the final livestock production and 9.5% of the industrial production of the country. The sector has 86,000 farms and more than 2,000 sites that process more than 4.6 million tons of meat and processed products.
https://www.globalmeatnews.com/Article/2020/03/17/Spanish-pork-industry-pledges-regular-supply

Dalintis

Paskelbti komentarą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

į viršų