Praėjusiais metais vokiečiai vidutiniškai suvalgė 55 kg mėsos, t. y. 5,5 kg mažiau, palyginti su 2016 m. surinktais duomenimis. Per šį laikotarpį jautienos suvartojimas sumažėjo 0,4 kg, kiaulienos suvartojimas sumažėjo labiausiai – 5,7 kg vienam gyventojui, o paukštienos – 0,7 kg daugiau.

Vartojimo sumažėjimą lydėjo mėsos, mėsos gaminių ir kiaulienos bei jautienos konservų importo sumažėjimas (-6,8 %). Paukštienos importas išliko stabilus. Preliminariais duomenimis, 2021 m. apsirūpinimo mėsa savarankiškumo laipsnis siekė 121 proc., t. y. padidėjo 2,5 %. 

https://euromeatnews.com/Article-Germany-constantly-reduced-meat-consumption-in-the-last-5-years/5399

Dalintis
į viršų