
Naujosios Zelandijos mėsos pramonei gresia dideli tiekimo grandinės sutrikimai dėl COVID-19, todėl ūkininkams patariama rengti įvairius ateities planus, kad pavyktų susidoroti su nežinomybe, kylančia dėl šios naujos infekcijų bangos.
Panašiai kaip ir per sausrą, daugelyje šalies regionų jau dabar trūksta vietos produkcijos perdirbimui. Mėsos pramonės asociacijos vadovė Sirma Karapejeva teigia, kad vis dažniau pasitaikantys omikron atmainos atvejai bendruomenėje gali padidinti ūkininkų produkcijos perdirbimo vėlavimą. Sirma pažymi, kad padėtį apsunkina darbuotojų trūkumas perdirbimo ir eksporto sektoriuje bei pasaulinės tiekimo grandinės problemos, įskaitant konteinerių trūkumą, laivų, plaukiojančių ne pagal grafiką, vėlavimą tranzitu ir uostų našumą.