Riebi kiauliena pasižymi didele biologine verte. Tai daug sveikųjų riebalų turintis baltymas, todėl kiaulieną ypač rekomenduojama valgyti tiek plačiajai visuomenei, tiek tam tikroms jos grupėms. Tokį teiginį 23-iajame Mitybos ir dietologijos specialistų asociacijos (angl. Association of Nutrition and Dietetic Nurses, ADENYD) kongrese-forume, vykusiame Sevilijoje, kurio pagrindinė tema buvo „Saugumas ir tvarumas – mitybos priežiūros iššūkis“, išsakė ADENYD sekretorė Cristina Miguel Atanes.
Pranešime C. Miguel Atanes pabrėžė, kad dėl savo maistinės sudėties „kiauliena patenkina baltymų ir kitų mikroelementų, pavyzdžiui, geležies ir vitamino B12, poreikį, nes šių medžiagų kituose maisto produktuose yra mažiau“. Taigi „kiauliena gali būti įtraukta sveikos mitybos programą, o žmonėms galima suvartoti nuo dviejų iki keturių porcijų per savaitę“. ADENYD sekretorė taip pat paminėjo konkrečias gyventojų grupes. „Kiauliena ypač naudinga nėštumo ir žindymo laikotarpiu, nes organizmui reikia daugiau geležies, taip pat kasdien reikėtų suvartoti daugiau baltymų“.

https://euromeatnews.com/Article-Nutrition-and-dietetics-nurses-recommend-the-consumption-of-pork/6945

Dalintis
į viršų