„Meat Standards Australia“ („MSA“) programa pasiekė rekordinius rezultatus: „MSA“ vertinimui buvo pateikta 3,3 mln. jautienos skerdenų. Pasak šiandien paviešintos 2020-21 m. „MSA“ metinių rezultatų ataskaitos, tai sudaro 53 proc. šalies suaugusių galvijų skerdimo.

Per paskutinius 12 mėnesių „MSA” licencijuotų prekinių ženklų skaičius taip pat išaugo. Prie programos prisijungė 205 jautienos ir avienos prekiniai ženklai. „MSA“ programos vadovas, Dr. Davis Packer, teigia, kad iš paskutinės „MSA“ metinių rezultatų ataskaitos matyti, jog raudonos mėsos ir naminių gyvulių pramonės įsipareigojimas maisto kokybei ir vartotojų lūkesčių patenkinimui tik auga.

„MSA“ programoje dalyvaujančių jautienos gamintojų pelnas iš tiesioginių pardavimų 2020-21 m. padidėjo maždaug 157 mln. dolerių. Tokie rezultatai patvirtina „MSA“ programos šiai pramonei kuriamą vertę.

Dr. Packer taip pat pastebėjo, kad gamintojus skatinančios programos bei patobulinta „myMSA“ platforma ir toliau didino ūkių veiklos našumą. Nepaisant COVID-19 apribojimų, 2020-21 m. „MSA“ mokymuose dalyvavo daugiau kaip 700 gamintojų ir daugiau kaip 300 gyvulių ūkių konsultantų, o 3 445 gamintojai „myMSA“ atsiliepimų sistema pasinaudojo 22 407 kartus – 38 proc. daugiau nei praėjusiais metais.

„Prie programos prisijungė 2 594 nauji gamintojai, tad iš viso programoje dalyvauja beveik 40 tūkst. jautienos gamintojų ir daugiau kaip 26 tūkst. avienos gamintojų”, – pasakojo Dr. Packer. – Apibendrinus, šie rezultatai rodo, kad „MSA“ programa ir toliau vystosi bei vaidina svarbų vaidmenį, Australijos raudonos mėsos pramonei iki 2030 m. siekiant padvigubinti Australijos raudonos mėsos vertę.“

https://www.euromeatnews.com/Article-Meat-Standards-Australia-covers-half-of-the-national-beef-production/4978

Dalintis
į viršų