Gruodžio mėnesį bendras mėsos, žuvies ir paukštienos kiekis iš esmės nepakito (-0,3 proc.), o bendras raudonos mėsos kiekis nežymiai padidėjo. Iš jų kalėdiniu laikotarpiu raudonos mėsos gaminių, skirtų kepti, apimtis buvo iš esmės patenkinama, nes per metus padidėjo ėrienos, jautienos ir mėsos gaminių apimtys. Vienintelė išimtis buvo kiaulienos gaminiai: 3,4 proc. sumažėjo kojų ir nugarinės kepsnių dalis, o mentės kepsnių apimtis ir toliau augo. Avienos gaminiai išsiskyrė geriausiais rezultatais, nes pagerėjo ir kojų, ir mentės sąnarių kokybė. Kojų kepimo apimtys padidėjo 10,6 proc., o mentės – 3,9 proc. Dėl padidėjusių kojų kepimo apimčių net buvo viršytos 2019 m. apimtys.

https://euromeatnews.com/Article-UK%3A-How-did-red-meat-performed-in-December%3F/6017

Dalintis
į viršų