Italijos kiaulienos sektorius sunkiai nukentėjo nuo korona viruso krizės. Italija yra reikšminga kiaulienos importuotoja lyginant su kitomis ES valstybių narėmis, tačiau šiuo metu visų laikų rinka nukrito iki žemiausio lygio per pastarąjį dešimtmetį. „Pranešama, kad padėtis Italijoje yra labai bloga: perdirbimo pajėgumai sumažėjo 20–30 proc., o šaldyklos yra užpildytos. Kumpio perdirbimas ypač užstrigęs. Dabartinės kainos yra žemiausios nuo 2010 m. “, – pranešė Bethan Wilkins, AHDB vyresnysis analitikas. Tačiau Italija nėra vienintelė Europos šalis, nukentėjusi nuo COVID-19 krizės. Rinkos sąlygos sparčiai blogėja Ispanijoje, Lenkijoje ir iš dalies Vokietijoje. Ataskaitos rodo, kad ir Ispanijos rinka blogėja. Nors našumas akivaizdžiai sumažėjo, pranešama, kad jau sukauptos mėsos atsargų judėjimas yra didelis iššūkis. Nuo kovo pabaigos iki gegužės vidurio kainos nukrito 12%.

Italy’s pig processing capacity is down by 30%
The Italian pork sector is hardly hit by the coronavirus crisis. Italy is a significant importer of pig meat from other EU member states but, for this time of year, the market has dropped to the lowest level in the last decade. „The situation in Italy is reportedly very bad, with processing capacity reduced by 20-30%, and cold stores filled. Ham processing is particularly stalling. Current prices are the lowest at this time of year since 2010,“ reported Bethan Wilkins, Senior Analyst for AHDB. However, Italy is not the only European country to suffer from the COVID-19 crisis. Market conditions are deteriorating fast in Spain, Poland and partially in Germany. Reports indicate the market is Spain is worsening. Although throughput has apparently been reduced, moving stocks of meat already accumulated is reportedly challenging. Prices have dropped 12% between the end of March and mid-May.
https://www.euromeatnews.com/Article-Italys-pig-proces…/3853

Dalintis

Paskelbti komentarą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

į viršų