Ispanijos kiaulininkystės sektorius toli gražu nėra praeityje įstrigęs sektorius – tai modernus, technologiškai pažangus ir itin skaitmenizuotas sektorius. Tai yra pasaulio lyderis ir tarptautinis gerosios praktikos bei gamybos meistriškumo pavyzdys. Tai yra statusas, kuris pasiektas smarkiai dirbant pagal labai svarius principus, tokius kaip pagarba aplinkai, ryžtingas įsipareigojimas gyvūnų gerovei, nuolatinis siekis pagerinti savo produktų maistinę kokybę ir socialinėms grupėms, pvz., moterims arba jaunuoliams, kurie imasi šeimos gyvulininkystės projektų, teikiamas galimybes. Vienas iš teigiamiausių šių rezultatų aspektų yra tas, kad jie atsirado po to, kai kiaulienos sektorius įsipareigojo tapti modernus sektorius, kuris skiria dideles investicijas, kad greitai įdiegtų bet kokias technologines naujoves, daugiausia tas, kurios prisideda prie aplinkos kintamųjų gerinimo. Dėka šių investicijų, nors 1990–2021 m. surašomų kiaulių skaičius ir išaugo 192 proc., o mėsos gamyba – 160 proc., sektoriaus šiltnamio efektą sukeliančių dujų (ŠESD) emisijos padidėjo tik 9,5 proc.
https://euromeatnews.com/Article-Spanish-Pork%3A-Much-more-than-meat/7175