Ispanijos namų ūkiuose vis labiau populiarėja iš mėsos ir kiaulienos pagaminti patiekalai. Tai patvirtina naujausi Ispanijos žemės ūkio, žuvininkystės ir maisto ministerijos (MAPA) duomenys, iš kurių matyti, kad 2024 m. kiauliena sudarė 42 proc. visos namų ūkiams perkamos mėsos. Toks vartojimo padidėjimas žymi praėjusiais metais prasidėjusių tendencijų poslinkį po nedidelio nuosmukio laikotarpio. Augimą dar labiau paspartino 3,5 proc. išaugę šviežios kiaulienos pardavimai ir 0,8 proc. padidėję perdirbtos kiaulienos produktų pardavimai. Iš viso Ispanijos namų ūkiai suvartojo daugiau kaip 817 tūkst. tonų kiaulienos ir kiaulienos produkcijai išleido daugiau kaip 7,7 mlrd. eurų, t. y. beveik pusę visų išlaidų mėsos produktams. Dėl šių priežasčių kiauliena išsiskiria ne tik savo svarba kasdienėje ispanų virtuvėje, bet ir savo reputacija kaip atsakinga ir tvari mėsa tiems, kurie stengiasi maitintis sveikai. Visi rodikliai liudija, kad kiauliena ir toliau užims svarbią vietą ispanų šeimų mitybos racione.

https://euromeatnews.com/Article-Pork-gains-presence-on-Spanish-tables/8350

Dalintis
į viršų