Ekspertai rekomenduoja į subalansuotą mitybos racioną per savaitę įtraukti 3–4 porcijas 100–125 g liesos mėsos, pavyzdžiui, kiaulienos. Kadangi balta kiauliena ir jos mėsos produktai pasižymi dideliu maistingumu, geru skoniu, yra lengvai virškinami ir gali būti gaminami įvairiais būdais, jie puikiai tinka įvairiausiems skoniams ir skirtingoms amžiaus grupėms. Viena svarbiausių maistinių savybių – tai didelės biologinės vertės baltymai. Kiauliena organizmui taip pat suteikia svarbių mineralų, tokių kaip geležis, kalis, fosforas, cinkas ir B grupės vitaminai (B1, B3, B6 ir B12), kurie palaiko įvairias gyvybiškai svarbias organizmo funkcijas.

https://euromeatnews.com/Article-INTERPORC%3A-White-pork-is-the-best-ally-in-a-balanced-diet/8534

Dalintis
į viršų