Daugiausia kiaulienos gamyba išaugo Prancūzijoje, Ispanijoje ir Danijoje – atitinkamai 8,5 %, 2,8 % ir 7,9 %. Italijoje ir Nyderlanduose taip pat buvo pastebėtas tendencijų pasikeitimas: per metus gamyba padidėjo, o per pirmuosius keturis šių metų mėnesius sumažėjo. Vokietijoje mėsos gamyba išliko mažesnė nei ankstesniais metais, tačiau jos deficitas buvo mažesnis nei metų pradžioje. Tai atitinka naujausias ES trumpalaikes prognozes, kuriose numatoma, kad per kalendorinius metus gamyba sumažės 4 %. Didelės gamybos sąnaudos tebėra problema, ir nors kainos yra palyginti didelės, pastarosiomis savaitėmis jos susilygino.

https://euromeatnews.com/Article-EU-pig-meat-production-up-1%2C3-%25-in-May/5628

Dalintis
į viršų