71 % belgų mano, kad mėsos kepimas ant grotelių yra tradicija, kurios nevalia prarasti. Tai matyti iš VLAM atliktų tyrimų. Belgai mėsą ant grotelių kepa vidutiniškai dešimt kartų per metus – tiek namuose su šeima, tiek kitur (su šeima, draugais, renginiuose ir pan.). Daugiau nei pusei belgų (54 %) ima knietėti išsikepti mėsą ant grotelių, kai tik atšyla orai.
53 % kepimą ant grotelių dievinantiems belgams mėsa yra neatskiriama grilio dalis. Be to, 25 % belgų labai mėgsta kepsninėje keptą mėsą, o 15 % teikia pirmenybę jai. Ir tik 7 % belgų mėsa nėra būtina. Dažniausiai ant grotelių kepami produktai yra dešrelės (34 %), brošetės (21 %), rūkyta kiauliena (16 %) ir kepsniai (16 %). Taip pat populiarūs šonkauliukai (15 %) ir žuvis (14 %).
https://euromeatnews.com/Article-The-Belgians-favorite-BBQ-meat-is%E2%80%A6-sausage/7506