Clemens Toennies ieško būdų, kaip parduoti didžiausią mėsos gamintoją Vokietijoje.

Pasak „Bloomberg“ konsultuotų šaltinių, Vokietijos kompanija „Toennies“ gali būti parduodama. Naujienų agentūra teigė, kad Clemens Toennies mąsto apie didžiausio Vokietijos mėsos perdirbėjo pardavimą ir ieško potencialių pirkėjų, tokių kaip „Tyson Foods Inc.“, „JBS SA“ ir „WH Group Ltd“ (Kinija). Jeigu tai nutiks, sprendimas parduoti gali virsti 4 milijardų eurų (4,8 milijardų dolerių) sandoriu, teigė šaltiniai.
2020 m. bendrovė įsivėlė į visoje šalyje kilusį skandalą dėl didžiulio koronaviruso protrūkio, kai viena iš jos mėsos perdirbimo gamyklų buvo priversta užsidaryti, nes daugiau nei 1500 darbuotojų Covid-19 testas buvo teigiamas. Protrūkis, didžiausias tuo metu Vokietijoje, sukėlė kritiką dėl to, kad bendrovė naudojosi mažai apmokamais darbuotojais iš Rytų Europos ir tvirtino, kad jų darbo aplinka nesugebėjo užkirsti kelio viruso plitimui. Nuo tada Toennies pradėjo daugybę iniciatyvų, kurių dėka siekė atgauti visuomenės pasitikėjimą.
„Toennies Holding ApS & Co“ yra 50 metų gyvuojantis šeimos verslas. Clemens Toennies priklauso apie 45% įmonės, o jo sūnėnui Robert – 50%. „Toennies Holding“ turi 28 gamyklas ir eksportuoja savo produktus į 82 pasaulio šalis. 2019 m. įmonė pranešė apie 7,3 mlrd. eurų apyvartą.
https://euromeatnews.com/Article-Huge-shock-for-the-German-meat-industry/4549

Dalintis
į viršų